El tradicional programa dedicat a recuperar grans joies del format enguany el deixem en mans del Bureau du Québec à Barcelone i el Festival REGARD, Festival International du Court Métrage au Saguenay. Des de ficcions i animacions vertiginoses que arrasen en festivals fins a la delicadesa de la dansa i el documental. Un homenatge a una de les potències mundials del cinema curt.
(82 min.) Més de 12 anys.

FAUVE

Jeremy Comte (16′, Canadà-Quebec, 2018)
Dos nens s’enfonsen en una mina superficial en un joc de poder aparentment innocent i amb la natura com a únic observador.

LES NÉGATIFS DE MCLAREN

Marie-Josée St-Pierre (11′, Canadà-Quebec, 2006)
Una mirada íntima a la creació cinematogràfica, aquest assaig visual comparteix amb nosaltres els secrets del llegendari animador canadenc Norman McLaren i la seva personal visió del cinema.

NOUS AVIONS

Stéphane Moukarzel (18′, Canadà-Quebec, 2013)
Mont-real, 1999. Com cada diumenge, un modest pícnic de famílies pakistaneses immigrants en un carreró sense sortida al costat de l’aeroport observen de prop els avions que aterren. És un dia especial, ja que s’espera el llegendari Concorde, gens habitual a la ciutat.

TROTTEUR

Arnaud Brisebois, Francis Leclerc (8′, Canadà-Quebec, 2010)
Una cursa infernal contra un adversari despietat. Un duel entre un jove i una locomotora.

BERNANRD LE GRAND

Philippe Lupien, Marie-Hélène Viens (9′, Canadà-Quebec, 2013)
Avui és l’aniversari d’en Bernard, però no està gaire content. En un món on els adults són egoistes i descurats, els seus pares el mantenen fora de la innocència de la infància. En Bernard no vol créixer si és per tornar-se com ells. Avui fa 10 anys, però serà difícil que els compleixi.

y20

Dominique T Skoltz (11′, Canadà-Quebec, 2013)
y2o navega en aigües turbulentes, entre l’asfíxia i l’exaltació, entre la consumació i la renúncia, entre el sí i el no, tant sota la pell com a la superfície. En aquest espai-temps elàstic, suspès fora de la realitat, dos mons interns comencen a xocar.

MYNARSKI CHUTE MORTELLE

Matthew Rankin (8′, Canadà-Quebec, 2014)
Una microepopeia històrica feta completament a mà sobre els minuts finals de la vida de l’heroi de la Segona Guerra Mundial de Winnipeg Andrew Mynarski. Mynarski caiguda mortal és una psicodèlica i fotoquímica imatge de guerra sobre l’autosacrifici, la immortalitat i les meduses.