Joies del curtmetratge forjat a casa. Aquest quilòmetre zero el dediquem al documental català, en el seu sentit més ampli.

(65 min.) Tots els públics.

DE MONSTRUOS Y FALDAS

Carolina Astudillo (24’, Catalunya, 2008)
Libertad, Enriqueta, Maricarmen i Albert evoquen els anys en què les seves mares i la seva tia van estar a la presó de Les Corts.

SEMPRE UNA ESTRANYA

Laia Ramos (5’, Catalunya, 2008)
A partir d’un metratge que rememora les pel·lícules familiars, revisc amb la meva mare part de les sensacions del que significa emigrar i de la dificultat de construir i mantenir una identitat estable i coherent. Jugant amb embarbussaments i cançons populars catalanes, es posa en vidència la dificultat d’encaixar en els estàndards de correcció identitària, tant del lloc de partida com del d’arribada.

POETES CATALANS

Pere Portabella (26’, Catalunya, 1970)
Film clandestí del 1er Festival Popular de Poesia Catalana, celebrat al Teatre Price de Barcelona el 25 de maig de 1970 en solidaritat amb els presos polítics. Intervenen el poetes Agustí Bartra, Joan Oliver (Pere Quart), Salvador Espriu, Joan Brossa, Francesc Vallverdú i Gabriel Ferrater.

RESSONÀNCIES MAGNÈTIQUES

Isaki Lacuesta (10’, Catalunya, 2010)
Suposo que tots hem volgut en alguna ocasió poder endevinar els pensaments aliens. Aquesta història comença el dia en què em vaig decidir a entrar al cap d’Isa. Ja l’havia fotografiat milers i milers de vegades, però les fotos mai travessen els cossos, ni permeten captar les idees. Existia alguna manera de saber què era el que ella realment pensava, o què és el que sentia? Mai he pogut oblidar la primera vegada que vaig sentir parlar de les ressonàncies magnètiques “. Així comença aquesta història d’amor, centrada en tres experiments (associació lliure de paraules, cantar tres cançons i recordar ciutats que fossin especials per a nosaltres) que tenien com a objectiu penetrar, mitjançant un aparell de ressonàncies magnètiques, en els racons ocults del cervell d’Isa .